tisdag 22 januari 2013

Läsreflektion

Boken handlar om en tonårs-tjej som heter Carrie och hennes mamma. Hela boken utspelar sig på en kylskåpsdörr kan man säga, varje sida i boken är ett meddelande från någon av dom som dom har klistrat fast på kylskåpsdörren och det är så dom oftast pratar med varandra för att dom träffas väldigt sällan. Carries mamma jobbar som läkare och har inte alltid tid till att hinna träffa Carrie, dom träffas ibland vissa kvällar och ibland på morgonen bara. I början av boken är allt normalt, mamman jobbar och Carrie går i skolan.

 Efter ett tag så börjar Carrie märka att det är något som är fel, hennes mamma går ofta till doktorn på undersökningar och kommer hem lite avlägsen vissa dagar. Hon vill först inte prata om det men blir till slut tvungen att berätta vad det är som pågår, hon har fått bröstcancer. Det blir en mardröm full av operationer och besök på sjukhuset men dom -som familj- kämpar tillsammans. Vid det tillfället så har vi kommit till halva boken och i resten av halvan så får man läsa om hur dom kämpar för att sjukdomen ska försvinna.

Jag tyckte att boken var jättebra. Tyckte det var annorlunda med så lite text på varje sida eftersom dom bara skriver små meddelanden till varandra. Man kände igen sig i vissa situationer eftersom man fick läsa lite om Carries liv som tonåring också. Kompisar, bråk med sina föräldrar ibland osv. Iallafall så var boken väldigt bra och tipsar om den till andra som inte har läst den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar